Lehká květáková polévka

29.11.2010 | Gastronomie

Máte rádi květák? Připravte si z něho vynikající polévku, která bude chutnat Vám i dětem!

Suroviny: 

1 hlava květáku
1 vejce 
sůl
drcený kmín a muškátový oříšek
sekaná zelená petrželka 

Postup: 

 1. Ve slané vodě uvaříme květák a rozdělíme ho na menší růžičky.
 2. Vývar zahustíme vejcem. (Pokud nám vyhovuje hustší konzistence, můžeme použít instantní jíšku.)
 3. Dochutíme drceným kmínem a muškátovým oříškem. Dle chuti dosolíme. 
 4. Na dno každého talíře dáme hnízdo sekané zelené petrželky

Tip: pro obměnu lze přidat několik kuliček mraženého hrášku.

Dobrou chuť!

Přečtěte si také: 

Foto: www.kblog.lunchboxbunch.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.